MALAYSIA TIME

Monday, February 18, 2013

Kelepet S.T.P Vs Senget ( Oren )


KEDUA2NYA AYAM MEMBER BERAKSI. KELEPET NAMA DI PANGGIL KERANA MEMPUNYAI BALUNG SEBEGITU RUPA. AYAM YANG BERWARNA HITAM. BERDARAH SAIGON THAI PAKOY ( S.T.P ) ANTARA KOLEKSI TERBARU OTAI BANTING. MEMPUNYAI PUKULAN KAKI YANG PANTAS SERTA PADU KAKI RAJIN MEMUKUL DI BAHAGIAN MUKA, KEPALA DAN AUNA BELAKANG KEPALA SERTA KETIP BAHU. PUKULANNYA YANG PADU MAMPU MEMBUAT LAWAN HILANG JALAN. AYAM SEEKOR LAGI FIRST TIME SPAR ( BARU TANGKAP ) AYAM LEPAS. DI BERI NAMA SENGET OLEH TUANNYA KERANA MEMPUNYAI STRUKTUR PARUH YANG SENGET. GAYA PERMAINAN KETIP BAHU, SELAM, KAKI LASTIK PUKULAN ROTAN BUAH SPECIAL TEMBAK DADA ( TEMOLOK ). ADA PERBEZAAN SAIZ DI MANA SI KELEPET LEBIH TINGGI JENJANG DARI SI SENGET.
Monday, February 4, 2013

BangkokPamaBrazil ( Ekor Putih ) Vs Pama Ori
PAMA ORI SAMA OWNER DENGAN PAMA ORI BAUK PUTIH 

BANGKOKPAMABRAZIL ( SOLD ) ANAK YANG SAYA PESUM SENDIRI IAITU BENIH HOMEMADE RECIPE. CUCU KEPADA BAPAK BANGKOK 5X CHAMPION DAN CUCU KEPADA PAMABRAZIL 4X CHAMPION. KEDUA2 DATUKNYA INI BERSAIZ BESAR. ENTAH KENAPALAH AGAKNYA DIA BOLEH JADI BERSAIZ KECIL 2.8KG TETAPI BERTUBUH SOLID MACAM BESI. MEMPUNYAI GAYA PERMAINAN 3 JALAN. BALUT, TAJI ORI, TAJI TANDUK, SUPERLOCK YANG MEMBUAT GU MATI JALAN, TEMBAK2 BILA RENGGANG ADA BUAH PATAH SHOT SERTA KETIP. AYAM PAMA ORI ( SOLD ) INI ADALAH KEPUNYAAN MEMBER. MEMPUNYAI PUKULAN KAKI YANG TEPAT MENCARI MATA, MUNCUNG DAN MATA SERTA ANTILOCK. NASIB BAIK JUGA ANAK B.P.B INI TIDAK BUTA. CUMA TERKENA KELOPAK MATANYA SAHAJA. PERMAINAN AYAM PAMA SEMEMANGNYA MENGGERUNKAN. SAIZ ADA SEDIKIT PERBEZAAN DI MANA AYAM PAMA INI LEBIH BESAR. KALAU SAMA SAIZKAN LAGI SEDAP PERMAINAN B.P.B SAYANGNYER. KEDUA2NYA FIRST TIME SPAR

SaigonThai ( Hitam ) Vs Anak Merpati The Legend

KEDUA2 AYAM INI ADALAH KEPUNYAAN AYAM MEMBER. SAIGONTHAI ( HITAM ). BERAT SEKARANG 3.8 KG BERSAIZ GRED A. UMUR BARU 10-11 BULAN TETAPI SAIZ SUDAH TERAMAT BESAR. MEMPUNYAI GAYA PERMAINAN LAU DEKAT. AYAM BERWARNA HITAM OREN PULA ADALAH ANAK KEPADA MERPATI THE LEGEND. MEMPUNYAI GAYA PERMAINAN LOCK, PUKULAN DEPAN DAN SERONG YANG BAIK, ADA KETIP.